Pyszny pstrąg

Smakuje wyśmienicie! Oto prosty przepis na zrobienie pysznej ryby.

Przyrządzony na maśle smakuje obłędnie!
Przyrządzony na maśle smakuje obłędnie! 123RF/PICSEL

Składniki

  • świeży pstrąg,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • sól,
  • sok z połówki cytryny.
  • Bezglutenowa mąka
  • masło klarowane

Sposób przygotowania:

Pstrąga płuczemy, solimy. Do środka wkrapiamy kilka kropel soku z cytryny, posiekany czosnek i posiekaną pietruszkę. Rybę obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, smażymy na złoty kolor, z obu stron. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówką.

INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?