Letni koktajl na poprawę trawienia. Jelita będą działać bez szwanku

Koktajle z owoców sezonowych. Poprawiają trawienie, usuwają toksyny
Koktajle z owoców sezonowych. Poprawiają trawienie, usuwają toksyny123RF/PICSEL

Zalety picia koktajli

Przepis na koktajl arbuzowy

  • 300 g arbuza bez pestek
  • 1 banan
  • 1 łyżka nasion chia
  • 3 listki mięty
  • 100 ml wody
  1. Z owoców zdejmij skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do blendera.
  2. Dodaj nasiona chia, miętę i zalej wodą.
  3. Wszystko wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
Koktajl arbuzowy doskonale gasi pragnienie123RF/PICSEL

Koktajl na trawienie, odporność i sokoli wzrok

  • 150 g borówek
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • 1 łyżeczka miodu
  1. Umyte borówki przełóż do blendera.
  2. Wlej jogurt i krótko miksuj.
  3. Dodaj otręby i miód, ponownie uruchom blender.
  4. Gdy składniki się wymieszają, letni koktajl z borówek jest gotowy do wypicia.
Koktajl borówkowy można przygotować ze świeżych i mrożonych owoców123RF/PICSEL

Szybki i prosty koktajl z agrestu

  • 400 g zielonego agrestu
  • 100 ml mleka (jeśli wolisz, by koktajl był gęstszy, użyj kefiru lub jogurtu naturalnego)
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  1. Agrest umyj, osusz i odetnij twarde końcówki.
  2. Owoce zmiksuj - powinna powstać jednolita masa.
  3. Wlej mleko i sok z limonki, zmiksuj całość.
  4. Jeśli smak będzie zbyt kwaśny, możesz dodać odrobinę miodu.
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 137: Marieta ŻukowskaKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL