Risotto szpinakowe
Takim daniem przekonasz nawet przeciwników szpinaku!
Składniki: 20 dag ryżu, pół kg mrożonego szpinaku, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 1/3 szklanki mleka, garść orzechów włoskich, około pół litra bulionu warzywnego, 10 dag białego sera.
Połowę masła stop w rondlu, dodaj szpinak i posiekany czosnek, wlej mleko, duś 5-8 min. Przypraw, dodaj uprażone na suchej patelni orzechy, połącz.
W drugim garnku stop resztę masła, wsyp ryż, podpraż. Gotuj, wlewając stopniowo bulion. Ryż połącz ze szpinakiem, posyp pokruszonym serem.
Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,40 zł.
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Spróbuj też przepisy na:
Kolorowe risotto
Risotto z prawdziwkami
Risotto porowo-grzybowe