Risotto szpinakowe

Takim daniem przekonasz nawet przeciwników szpinaku!

risotto
risotto123RF/PICSEL
Risotto ze szpinakiem
Risotto ze szpinakiem123RF/PICSEL

Składniki: 20 dag ryżu, pół kg mrożonego szpinaku, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 1/3 szklanki mleka, garść orzechów włoskich, około pół litra bulionu warzywnego, 10 dag białego sera.

Połowę masła stop w rondlu, dodaj szpinak i posiekany czosnek, wlej mleko, duś 5-8 min. Przypraw, dodaj uprażone na suchej patelni orzechy, połącz.

W drugim garnku stop resztę masła, wsyp ryż, podpraż. Gotuj, wlewając stopniowo bulion. Ryż połącz ze szpinakiem, posyp pokruszonym serem.

Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,40 zł.

Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas