Reklama

Reklama

Rolada biszkoptowa z kiwi

Egzotyczny deser, któremu się nie oprzesz

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 4 jajka
  • 2/3 szkl.+ 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szkl. jogurtu naturalnego
  • 25 dag mielonego twarogu
  • 4 owoce kiwi
  • 1 zielona galaretka
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 cytryna 2/3 szkl. śmietany kremówki

Sposób przygotowania

1. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Białka ubij. Żółtka utrzyj z 2/3 szkl. cukru, dodaj pianę z białek i mąkę z proszkiem. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 20 min w 180 st. Piecz 20 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę i razem z nią ciasno zwiń. Wystudź. 

2. Kiwi obierz, pokrój na kawałki, gotuj 5 minut. Zmiksuj, przetrzyj. W gorącym musie rozpuść galaretkę. Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku. Twaróg wymieszaj z jogurtem, resztą cukru, sokiem i skórką cytrynową. Śmietanę ubij. Dodaj do masy serowej. Połącz ją z żelatyną. Biszkopt rozwiń. Posmaruj tężejącym musem z kiwi, a po ok. 15 minutach tężejącym kremem. Ponownie zwiń i schłodź. 

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje