Rolada biszkoptowa z kremem

Puszysta i baaaaaardzo czekoladowa!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij z jednym i drugim cukrem na sztywną pianę, po czym wlej żółtka i zmiksuj do połączenia składników. Dodaj dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj do połączenia składników (np. na najmniejszych obrotach miksera).
2. Płaską blaszkę (np. z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadź warstwę ciasta. Piecz przez 15 minut w 170 ºC do lekkiego zrumienienia.
3. Na upieczone, gorące ciasto połóż kuchenną ściereczkę i zwiń z nią ciasto w roladę, odrywając jednocześnie papier (ściereczka zostaje w środku).
4. Gdy ciasto ostygnie, zrób krem. Śmietankę wlej do miski, dodaj cukier puder i śmietan-fixy. Ubij na sztywno. Dodaj krem krówkowy, miksuj jeszcze chwilę. Następnie rozwiń ciasto, usuń ściereczkę. Rozsmaruj krem równo na całym biszkopcie i zwiń całość w roladę.
5. Czekoladę stop w gorącej kąpieli wodnej, połącz z mlekiem. Polewą grubo posmaruj roladę (jak na zdj.).

Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"Interia.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas