Składniki: - 3 jajka, - 8 dag cukru, - 5 dag mąki pszennej, - łyżkę mąki ziemniaczanej, - łyżkę kakao, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: - 1/2 l mleka, 3 łyżki cukru, - 1 budyń migdałowy, - 6 łyżeczek żelatyny, - 20 dag śmietanki kremówki, - 2 łyżki dżemu brzoskwiniowego, - 2 brzoskwinie, - 10 dag malin Przygotowanie: Białka z cukrem ubij na sztywną pianę. Ostrożnie wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao i 2 rodzajami mąki. Ciasto rozsmaruj na blasze z piekarnika przykrytej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w temp. 200 st. C. Przełóż na wilgotną ściereczkę, usuń papier, ciasto zroluj, ostudź. 3/4 mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka rozmieszaj z budyniem. Zawiesinę wlej do gotującego się mleka, wymieszaj, zagotuj. Ostudź. W tym czasie sparz brzoskwinie, pokrój w kosteczkę. Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości wody. Śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z żelatyną, dalej ubijając dokładaj po łyżce budyniu. Roladę rozwiń posmaruj podgrzanym, przetartym dżemem. Na tym rozsmaruj krem. Posyp malinami i brzoskwiniami. Ponownie całość zroluj. Ochładzaj 2 godz. przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem udekoruj cieniutkim plasterkami brzoskwini. Porcja: 190 kcal. Czas przygotowania: 60 minut.