Reklama

Reklama

Rolada drobiowa z brokułami i aldamerem

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • ½ świeżego brokułu
  • 200 g sera np. Aldamer MSM Mońki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Filety rozbić tłuczkiem i ułożyć ze sobą tak, żeby uzyskać jeden duży płat. Doprawić solą i pieprzem. Brokuły porozdzielać na różyczki i wymieszać z serem utartym na grubych oczkach. Następnie wyłożyć na filety z kurczaka. W miarę ciasno zrolować i położyć łączeniem do dołu na natłuszczonej blaszce. Roladę natłuścić olejem i piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 minut.

Reklama

Podawać jako ciepłe danie lub na zimno w plastrach, jako przekąskę.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje