Rolada serowa
Doskonała zakąska.

Składniki:
- 50 dag żółtego sera, - 10 dag szynki, - 3 jajka, - 30 dag pieczarek, - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, - 4 łyżki majonezu, - pieprz, sól, papryka mielona, - 1 łyżka masła
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Jajka ugotować na twardo i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać natkę pietruszki, majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ser w całości, na około 20 minut, włożyć do gorącej wody. Następnie wyjąć i ciepły rozwałkować na cienki placek (ok. 5 mm grubości). Na placku rozsmarować przygotowany farsz i ciasno zrolować. Roladę zwinąć w folię aluminiową i na 2 godziny włożyć do lodówki. Po tym czasie roladę pokroić w plastry i podawać jako zakąskę.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!