Roladki
Soczyste i smaczne mięso na obiad.

Składniki
- 4 płaty fileta z indyka (jak na kotlet)
- 4 plastry wędzonej szynki
- 4 ogórki konserwowe
- oliwa z oliwek
- sól
- mielony czarny pieprz
- sos
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- 1/2 szklanki bulionu
- 1 szklanka śmietany 18 proc.
- 4 łyżeczki musztardy
- sól ziołowa
- pieprz czarny
Sposób przygotowania
1. Ogórki pokrój w niedużą kostkę. Mięso delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie rozłóż warstwę ogórka, przykryj szynką. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. Obsmaż krótko na oliwie na dużym ogniu z każdej strony, odłóż. 2. Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodaj pieczarki i krótko przesmaż. Wlej bulion, śmietanę i musztardę. Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mięso. Duś około 20 minut. Podawaj z kluseczkami oraz duszoną marchewką.