Reklama

Reklama

Roladki

Soczyste i smaczne mięso na obiad.

Składniki

  • 4 płaty fileta z indyka (jak na kotlet)
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 4 ogórki konserwowe
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Składniki - sos

  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1 szklanka śmietany 18 proc.
  • 4 łyżeczki musztardy
  • sól ziołowa
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania

1. Ogórki pokrój w niedużą kostkę. Mięso delikatnie rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie rozłóż warstwę ogórka, przykryj szynką. Zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. Obsmaż krótko na oliwie na dużym ogniu z każdej strony, odłóż. 

2. Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodaj pieczarki i krótko przesmaż. Wlej bulion, śmietanę i musztardę. Całość wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj mięso. Duś około 20 minut. Podawaj z kluseczkami oraz duszoną marchewką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje