Roladki z chilii i wątróbką
Jesteś fanem ostrych smaków? Wypróbuj ten ciekawy przepis na roladki drobiowe z dodatkiem papryczki chili. Można je podawać na gorąco lub na zimno. Pasują też do kanapek.
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz, pokrój na płaty. Rozbij je ostrożnie tłuczkiem, natrzyj solą oraz pieprzem. Wątróbkę oczyść z błonek, opłucz i osusz. Wrzuć na patelnię z 2 łyżkami oleju, przesmaż. Oprósz solą i pieprzem. Pokrój na mniejsze kawałki.
2. Strąk chili pozbaw pesteczek, pokrój w krążki. Opłucz liście szpinaku, osusz na sicie. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę oraz 1-2 przeciśnięte ząbki czosnku. Dodaj szpinak, duś chwilę. Dopraw solą do smaku.
3. Na mięsie rozłóż szpinak z dodatkami, chili i wątróbkę. Zwiń roladki, zepnij. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do brytfanki z bulionem. Piecz 35 min w 180°C.