Reklama

Reklama

Roladki z chilii i wątróbką

Jesteś fanem ostrych smaków? Wypróbuj ten ciekawy przepis na roladki drobiowe z dodatkiem papryczki chili. Można je podawać na gorąco lub na zimno. Pasują też do kanapek.

Czas przyrządzenia: 60 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1/2 kg piersi kurczaka
  • 15 dag wątróbki drobiowej
  • 1 chili
  • 25 dag szpinaku
  • czosnek
  • duża cebula
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, pokrój na płaty. Rozbij je ostrożnie tłuczkiem, natrzyj solą oraz pieprzem. Wątróbkę oczyść z błonek, opłucz i osusz. Wrzuć na patelnię z 2 łyżkami oleju, przesmaż. Oprósz solą i pieprzem. Pokrój na mniejsze kawałki. 

2. Strąk chili pozbaw pesteczek, pokrój w krążki. Opłucz liście szpinaku, osusz na sicie. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć obraną i poszatkowaną cebulę oraz 1-2 przeciśnięte ząbki czosnku. Dodaj szpinak, duś chwilę. Dopraw solą do smaku. 

3. Na mięsie rozłóż szpinak z dodatkami, chili i wątróbkę. Zwiń roladki, zepnij. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do brytfanki z bulionem. Piecz 35 min w 180°C.

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: roladki | Roladki drobiowe | roladki z chili

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje