Rolady z mielonego mięsa

Rolada z marchewką
Rolada z marchewką123RF/PICSEL

Pasterska z owczym serem i słupkami marchewki

Składniki

  • 1,2 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 1 czerstwa bułeczka kajzerka
  • 2 marchewki
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag owczego sera (np. feta, bryndza)
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżki ostrej musztardy (np. sarepskiej albo tatarskiej)
  • 2 łyżki oleju
  • suszony tymianeki oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Rolada drobiowa
Rolada drobiowa123RF/PICSEL

Drobiowa z farszem w dwóch smakach

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 szkl. mleka
  • 2 średnie marchewki
  • 1 cebula
  • 1 op. (ok. 45 dag) mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • mielony pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Rolada pieczarkowa
Rolada pieczarkowa123RF/PICSEL

Pieczarkowa z chrzanem

Składniki

  • 70 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 2/3 szkl. mleka
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 40 dag pieczarek
  • 10 dag wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano i tymianek
  • olej (do blachy)
10 porcji

Sposób przygotowania

Rolada z papryką
Rolada z papryką123RF/PICSEL

Kolorowa z papryką

Składniki

  • 1 kg mielonej karkówki
  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
  • 2 duże kulki sera mozzarella
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 szkl. mleka do namoczenia bułki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?