Reklama

Reklama

Roślinna alternatywa dla mięsożerców

Chcesz ograniczyć mięso w diecie, ale nie potrafisz sobie odmówić jego smaku na co dzień? Oto kilka pomysłów, dzięki którym oszukasz zmysły bez szkody dla kubków smakowych!

Czy można sprawić, by bakłażan smakował jak boczek, a boczniaki jak szarpana wieprzowina? Okazuje się, że wszystko jest kwestią odpowiedniego sposobu przyrządzenia i doprawienia.

W programie "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski zaprezentował swoje patenty na "mięsopodobne" rarytasy. W menu znalazły się m. in. cienko pokrojone plastry bakłażana doprawione melasą cukrową z piekarnika. Pyszne i chrupiące, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut.

Kucharz pokazał też sposób na warzywny... smalec, na bazie cebuli i fasoli oraz boczniaki z sosem barbecue, które wyglądem i smakiem przypominają... szarpaną wieprzowinę.

Reklama

Co jeszcze znalazło się na stole w studiu? Zobacz cały film!


x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje