Reklama

Reklama

Rosół inaczej

W takiej wersji będzie jeszcze bardziej smaczny!

Składniki

  • 2 litry bulionu wołowego
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • biała część pora
  • 1 mała cebula
  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • białko z 3 jaj
  • sos sojowy

Sposób przygotowania

Warzywa obierz i umyj. Marchew, pietruszkę, cebulę pokrój w kostkę, a pora wzdłuż na 4 części i na cienkie plasterki. Wymieszaj je z mielonym mięsem i białkami jaj. Zalej całość zimnym bulionem i wstaw na średni ogień. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj zupę ok. 50 min. Gdy białka i mięso z warzywami wypłyną na wierzch, nabierz chochlą bulion od spodu i przelej go po ścianach garnka. Powtarzaj czynność, aż bulion stanie się przejrzysty. Wyłącz gaz i przelej bulion przez gęste sitko wyłożone gazą (jeśli trzeba, kilka razy). Dopraw sosem sojowym, podawaj z natką pietruszki i np. uszkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje