Rosół w nowym wydaniu

Rosół z pulpetami
Rosół z pulpetamimateriały prasowe

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Składniki

  • 2 kg kurczaka,
  • około 300 g antrykotu wołowego,
  • około 4 litry wody,
  • 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • 1 por,
  • 1 opalona cebula
  • ½ selera
  • 5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu,
  • 3 listki laurowe,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

Pulpeciki warzywne

Składniki

  • 200 g włoszczyzny
  • 1 mała kajzerka
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Rosół z kaczki
Rosół z kaczkimateriały prasowe

Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Składniki

  • cały szkielet wraz ze skórą i pozostałym mięsem po pieczonej kaczce
  • 1 opalona cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1/2 części selera
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kaczka z rozmarynemINTERIA.TVInteria.tv
Rosół z rzodkiewką
Rosół z rzodkiewkąmateriały prasowe

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Składniki

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • kawałek pora
  • cebula opalona nad ogniem
  • gałązka natki pietruszki
  • filet z kury
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 7 ziaren czarnego pieprzu
  • liść laurowy,
  • spora szczypta soli
  • ok. 4-5 litrów zimnej wody.
  • Karmelizowane rzodkiewki: pęczek rzodkiewek, łyżka masła klarowanego, łyżka płynnego miodu,
  • sól i pieprz,
  • kilka listków mięty,
  • makaron np. Lubella Jajeczna 5 jaj nitki
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Rosół z borowikami
Rosół z borowikamimateriały prasowe

Rosół staropolski z borowikami

Składniki

  • 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • 1 seler,
  • kawałek pora,
  • cebula opalona nad ogniem
  • liść kapusty włoskiej
  • gałązka natki pietruszki
  • gałązka natki selera
  • gałązka lubczyku
  • porcja rosołowa
  • filet z kury
  • kawałek wołowiny
  • 5-6 suszonych borowików
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 5 ziaren czerwonego pieprzu
  • liść laurowy
  • spora szczypta soli
  • ok. 4-5 litrów zimnej wody
  • makaron np. Lubella Jajeczna 5 jaj nitki
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?