Rozeta z lekką pianką waniliową

Rozeta z lekką pianką waniliową
Rozeta z lekką pianką waniliową123RF/PICSEL
Rozeta z lekką pianką waniliową
Rozeta z lekką pianką waniliową123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1 szkl. mąki razowej
  • 1/2 szkl. mąki krupczatki
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 1 jajko
  • 3/4 kostki (15 dag) schłodzonego masła
  • szczypta soli

- nadzienie:

  • 30 dag rabarbaru
  • 40 dag gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego)
  • 5 dag białej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki marmolady
  • 3 jajka
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Nadzienie serowe z kokosem

Rabarbarowe ciekawostki