Reklama

Reklama

Rozgrzewające leczo

W wersji wegetariańskiej jest równie pyszne!

Składniki

  • 2 kg papryki
  • 2 kg pomidorów
  • 1 kg cebuli
  • 3 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól

Sposób przygotowania

1. Papryki i pomidory dokładnie umyć. Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i pokroić na ćwiartki. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pociąć w krążki. 

2. W garnku, najlepiej teflonowym, rozgrzać olej, włożyć cebulę i ją zeszklić. Dodać paprykę oraz pomidory. Dusić 15 minut. Doprawić solą, cukrem i gotować jeszcze kilka minut. Gorące leczo przekładać do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować około 30 minut.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje