Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody

Zupa tajska
Zupa tajskamateriały prasowe

Zupa tajska z awokado

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Łyżka masła
  • Awokado
  • Papryka czerwona
  • ½ litra bulionu mięsnego
  • Cebula
  • Kukurydza z puszki np. marki Sandra
  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Kolendra
  • Papryczka chili

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Clam chowder
Clam chowdermateriały prasowe

Clam chowder z Luizjany

Składniki

  • 0,5 kg małży białych (można również użyć sercówek lub brzytw)
  • Kilka sztuk krewetek tygrysich
  • Papryka czerwona
  • Puszka kukurydzy np. marki Sandra
  • 2 małe szalotki
  • 50 g boczku wędzonego
  • Kilka łyżek śmietanki kremówki
  • Kilka ziemniaków
  • Łyżka masła
  • Papryczka chilli
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa fasolowa
Zupa fasolowamateriały prasowe

Zupa fasolowa

Składniki

  • Puszka fasoli białej Cannellini np. marki Sandra
  • 250 g wędzonego boczku
  • Łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ litra bulionu wołowego
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Majeranek
  • 2 duże ziemniaki

Sposób przygotowania

Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?