Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody

Pyszna, domowa zupa, to obok kubka gorącej herbaty, jeden z najlepszych sposobów na rozgrzanie organizmu. Nie więcej niż 30 minut w zupełności wystarczy, aby w naszej kuchni przygotować pyszny i pożywny wywar. Zobaczcie, jak w prosty sposób przyrządzić wyjątkowe zupy prosto z Ameryki czy Tajladnii.

Zupa tajska z awokado

Składniki

  • Pierś z kurczaka
  • Łyżka masła
  • Awokado
  • Papryka czerwona
  • ½ litra bulionu mięsnego
  • Cebula
  • Kukurydza z puszki np. marki Sandra
  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Kolendra
  • Papryczka chili

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w większą kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy do momentu, aż się zarumieni. Dodajemy pokrojoną paprykę, papryczkę chili i kukurydzę. Podsmażamy przez chwilę, a następnie całość zalewamy bulionem. Gotujemy przez ok. 20 minut. Na koniec dodajemy pokrojone awokado. Podajemy z dużą ilością kolendry i pokrojoną w trójkąty tortillą.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje