Różowa zupa-krem z rzodkiewki

Doskonała zupa z nowalijek.

Ta zupa najlepiej smakuje wiosną
Ta zupa najlepiej smakuje wiosną123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewek (kilka do dekoracji)
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • litr bulionu (może być z kostki)
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie:
Rzodkiewki umyj i pokrój, lekko podsmaż na łyżce masła. W garnku rozgrzej resztę masła, oprósz mąką i zrób jasną zasmażkę. Rozprowadź bulionem, połącz ze śmietaną. Dodaj rzodkiewki i zmiksuj. Dopraw. Podaj z ćwiartkami rzodkiewek.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas