Rumiane żeberka w sosie barbecue

Żeberka
Żeberka123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • Marynata:
  • 1 czubata łyżeczka mielonego kuminu
  • 5 goździków
  • sól (ok. 1 łyżeczki) i pieprz
  • 1 garść listków tymianku
  • 1 garść igiełek rozmarynu
  • sok i skórka z 1 pomarańczy
  • 1/2 główki czosnku
  • 4 czubate łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
  • 6 łyżek octu
  • balsamicznego
  • 150 ml ketchupu
  • 8 łyżek oliwy
  • 10 listków laurowych

Sposób przygotowania

Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberkaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?