Rurki w sosie z kiełbasą

Ekspresowe danie na ciepło, które przygotujesz w 30 minut. W sam raz na szybki obiad lub kolację.

Rurki w sosie z kiełbasą
Rurki w sosie z kiełbasą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj wg przepisu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple. Kiełbasę pokrój w plasterki.

2. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć kiełbasę, przesmaż. Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przesmaż na złoty kolor.

3. Wlej kilka łyżek bulionu (może być z kostki). Dodaj koncentrat pomidorowy. Połącz składniki sosu. Wrzuć odcedzony makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę lub obranym i drobno posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.

4. Natkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Poobrywaj listki z gałązek, grubo posiekaj. Dodaj do makaronu tuż przed podaniem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas