Reklama

Reklama

Rurki w sosie z kiełbasą

Ekspresowe danie na ciepło, które przygotujesz w 30 minut. W sam raz na szybki obiad lub kolację.

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1 opakowanie (40 dag) makaronu penne
  • 30 dag kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • olej
  • bulion
  • pół pęczka natki

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj wg przepisu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple. Kiełbasę pokrój w plasterki.

Reklama

2. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć kiełbasę, przesmaż. Dodaj obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Przesmaż na złoty kolor.

3. Wlej kilka łyżek bulionu (może być z kostki). Dodaj koncentrat pomidorowy. Połącz składniki sosu. Wrzuć odcedzony makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę lub obranym i drobno posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.

4. Natkę opłucz, osusz na papierowym ręczniku. Poobrywaj listki z gałązek, grubo posiekaj. Dodaj do makaronu tuż przed podaniem.

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: dania z makaronem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje