Rustykalny placek z pesto

Galette z pomidorami i dynią
Galette z pomidorami i dynią123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 op. kruchego ciasta do pikantnych tart
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 20 dag miąższu z dyni
  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 2 dymki
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag łuskanych pistacji
  • 10 dag sera typu parmezan
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek natki
  • 1 małe opakowanie rukoli
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 15 dag sera owczego
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
6 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?