Reklama

Reklama

Ryba w potrawce

Zamiast smażyć filety, przygotuj z nich pyszne i szybkie danie jednogarnkowe

Składniki

  • 500 g mrożonych filetów z ryby morskiej
  • cytryna
  • 1 op. (450 g) mrożonej zupy wiosennej (z marchewką, kukurydzą i groszkiem)
  • 150 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Filety rozmroź, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Warzywa wrzuć do garnka bez rozmrażania, zalej 1/2 l wody. 

2. Dodaj pokrojone w kostkę filety. Gotuj na małym ogniu 15-20 min (w razie potrzeby dolej wody). Wlej śmietanę, chwilę ogrzewaj. Danie dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy