Sałata z arbuzem i kurczakiem
Wyjątkowa propozycja.

Składniki:
- główka sałaty masłowej, - główka czerwonej sałaty, - 2 nektarynki, - podwójna pierś z kurczaka (ugotowana), - 40 dag arbuza, - 2 łyżki majonezu, - 3 łyżki jogurtu, - łyżka dżemu morelowego, - pokruszona papryczka chili, - sól, - garść bratków do dekoracji
Przygotowanie:
Oba rodzaje sałaty umyj, porwij na małe kawałki. Ułóż na półmisku, przetykając zielone listki, czerwonymi. Nektarynki pokrój na połówki, usuń pestkę, połówki pokrój w plasterki. W plasterki pokrój mięso. Z arbuza wytnij kulki specjalną łyżką. Na sałacie układaj plastry mięsa przekładając je plastrami nektarynek. Posyp kulkami arbuza. Majonez utrzyj z jogurtem i dżemem. Dopraw solą, pieprzem i chili, polej dokładkę. Udekoruj bratkami. Posyp pokruszoną chili.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!