Sałata z arbuzem i kurczakiem
Wyjątkowa propozycja.
- główka sałaty masłowej,
- główka czerwonej sałaty,
- 2 nektarynki,
- podwójna pierś z kurczaka (ugotowana),
- 40 dag arbuza,
- 2 łyżki majonezu,
- 3 łyżki jogurtu,
- łyżka dżemu morelowego,
- pokruszona papryczka chili,
- sól,
- garść bratków do dekoracji
Przygotowanie:
Oba rodzaje sałaty umyj, porwij na małe kawałki. Ułóż na półmisku, przetykając zielone listki, czerwonymi. Nektarynki pokrój na połówki, usuń pestkę, połówki pokrój w plasterki. W plasterki pokrój mięso. Z arbuza wytnij kulki specjalną łyżką. Na sałacie układaj plastry mięsa przekładając je plastrami nektarynek. Posyp kulkami arbuza. Majonez utrzyj z jogurtem i dżemem. Dopraw solą, pieprzem i chili, polej dokładkę. Udekoruj bratkami. Posyp pokruszoną chili.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!