Nie popełniaj tej gafy przy napiwku. Kelnerzy naprawdę tego nie lubią

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Bywają sytuacje, że dawanie napiwku to błąd. Kiedy dokładnie? O tym mówi ekspertka
Bywają sytuacje, że dawanie napiwku to błąd. Kiedy dokładnie? O tym mówi ekspertka123RF/PICSEL

Kiedy napiwek staje się błędem?

To może być odebrane jak policzek, nie podziękowania
przestrzega autorka bloga Krytyka Kulinarna

Gotówka to wciąż najlepszy wybór

Płacąc kartą w restauracji, możesz zaokrąglić kwotę rachunku w ramach napiwku 123RF/PICSEL

Nie zostawiaj drobnych - to może urazić

Banknoty dolarowe oraz monety ułożone na białym talerzu, całość umieszczona na drewnianym stole w pełnym świetle dziennym.
Według wielu kelnerów zostawienie drobnych w formie napiwku to pewien rodzaj zniewagi Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL
Jagna Ambroziak: Jak rozpoznać osobę narcystyczną?INTERIA.PL