Reklama

Reklama

Sałatka imprezowa

Jest po prostu przepyszna! Każdy, kto jej próbował, sięgał po dokładkę. Sekret smaku? Doskonałe proporcje i połączenie składników oraz obowiązkowe chłodzenie.

Składniki

  • 1/2 główki większej kapusty pekińskiej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 słoiczek selera konserwowego (ok. 180 g po osączeniu)
  • 250 g szynki konserwowej
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz, oregano, bazylia
  • 2 woreczki ryżu basmati

1. Dwa woreczki ryżu gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy ryż wyjmujemy z woreczków i pozostawiamy do przestudzenia.

2. 1/2 główki kapusty szatkujemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno. Kroimy też szynkę w kostkę.

3. W misce łączymy przestudzony ryż, poszatkowaną kapustę, pokrojoną paprykę i szynkę oraz osączony z zalewy seler. Dodajemy 4-5 łyżek majonezu, doprawiamy całość solą, pieprzem, oregano i bazylią. Mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje