Sałatka imprezowa

Jest po prostu przepyszna! Każdy, kto jej próbował, sięgał po dokładkę. Sekret smaku? Doskonałe proporcje i połączenie składników oraz obowiązkowe chłodzenie.

Zaskakuje każdemu miłośnikowi tego typu kuchni
Zaskakuje każdemu miłośnikowi tego typu kuchniINTERIA.PL

1. Dwa woreczki ryżu gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy ryż wyjmujemy z woreczków i pozostawiamy do przestudzenia.

2. 1/2 główki kapusty szatkujemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy drobno. Kroimy też szynkę w kostkę.

3. W misce łączymy przestudzony ryż, poszatkowaną kapustę, pokrojoną paprykę i szynkę oraz osączony z zalewy seler. Dodajemy 4-5 łyżek majonezu, doprawiamy całość solą, pieprzem, oregano i bazylią. Mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas