Składniki na 4 porcje: - 1/2 kg makaronu (rurki), - 2 główki brokułów, - 1 czerwona papryka, - 3/4 szklanki oliwy, - 3 ząbki czosnku, - 1/2 szklanki bulionu drobiowego, - 4 łyżki masła, - 1 pęczek natki, sól, pieprz, - 1/2 szklanki tartego parmezanu Przygotowanie: 1. Makaron gotuję al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, przepłukuję zimną wodą, osączam, odstawiam. 2. Brokuły dzielę na małe różyczki, wrzucam na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzam, przelewam zimną wodą. 3. Paprykę i czosnek oczyszczam. Paprykę kroję w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucam na patelnię na rozgrzaną oliwę, smażę minutę. Wkładam brokuły, zalewam składniki bulionem. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotuję 2 minuty. 4. Dodaję makaron i masło, mieszam. Przed podaniem posypuję danie drobno posiekaną natką i parmezanem.