Reklama

Reklama

Sałatka marchewkowa ze śliwkami kalifornijskimi

Zaskakująco lekka!

Składniki:

  • 1 kg cienkich, obranych marchewek
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szklanka suszonych śliwek kalifornijskich
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki prażonych ziaren sezamu

Przygotowanie:

1. Marchew pokrój w 2,5 centymetrowe słupki. Następnie wrzuć ją do wrzącej, osolonej wody. Gotuj marchew ok. 5 min. aż stanie się miękka, ale nie rozgotowana. Odcedź. W dużej misce wymieszaj sok z cytryny, olej, paprykę, cynamon, kumin i sól. Dodaj marchew, śliwki kalifornijskie i kolendrę.

2. Wymieszaj całość delikatnie. Przełóż do miski lub rozdziel na talerzach. Wierzch posyp sezamem.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje