Sałatka pipirrana de Jaén

Klasyczna pozycja kuchni latynoamerykańskiej, która zachwyca swoim przepięknym, żywym kolorem, ale też wyjątkowym smakiem. Połączenie gotowanych jajek, odrobiny tuńczyka, wydrążonych pomidorków i papryki, a wszystko to w wyrazistym, aromatycznym sosie z czosnkiem, octem balsamicznym i odrobiną oliwy. Sybka i wyborna pozycja nie tylko dla tych na diecie. Zobaczcie, jak szybko można ją zrobić!

Mięso tuńczyka to źródło cennego białka
Mięso tuńczyka to źródło cennego białka123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 pomidory z
  • zielona papryka
  • 0,5 cebuli
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy

Połączenie ich ze sobą to kwestia kilka minut. Nagranie wszystko tłumaczy:

Sałatka pipiriana de JaénInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?