Reklama

Reklama

Sałatka wiosenna z serkiem wiejskim

Idealna na drugie śniadanie.

Składniki

  • sałata masłowa lub rzymska 1 mała główka
  • rzodkiewka 8 sztuk
  • ogórek gruntowy 3 małe sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • serek wiejski np. od OSM Piątnica 1 sztuka
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • olej rzepakowy tłoczony na zimno

Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę poszarpać na mniejsze kawałki, rzodkiewkę pokroić w plasterki, a ogórki w półplasterki. Dodać pokrojony szczypiorek, skropić sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku szczyptą cukru i soli. Połączyć z odsączonym z płynu serkiem wiejskim i całość wymieszać. Wyłożyć do miseczek i polać odrobiną oleju.

Reklama

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje