Sałatka z awokado i świeżego szpinaku

Lekka i zdrowa.

Składniki:

  • 2 awokado
  • 300 g świeżego  szpinaku
  • 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pieprz
  • sól

Sos:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ łyżki octu jabłkowego
  • ½ łyżki musztardy Dijon
  • ½ łyżki miodu

Przygotowanie:

Reklama

1. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i Chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos mieszamy z sobą wszystkie składniki.

2. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje