Sałatka z awokado i świeżego szpinaku
Lekka i zdrowa.
Składniki:
- 2 awokado
- 300 g świeżego szpinaku
- 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
- 6 pomidorków koktajlowych
- pieprz
- sól
Sos:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- ½ łyżki octu jabłkowego
- ½ łyżki musztardy Dijon
- ½ łyżki miodu
Przygotowanie:
1. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Dodajemy liście szpinaku i Chrupiącą sałatkę. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Przygotowując sos mieszamy z sobą wszystkie składniki.
2. Gotową sałatkę, polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.