Reklama

Reklama

Sałatka z kuskusem

Świetna na drugie śniadanie lub kolację!

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. kaszki kuskus
  • 1 i 1/3 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 średnie pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka zielonego groszku (ew. zielona fasolka)
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Filet opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętymprzez praskę. Posyp solą i pieprzem. Posmaruj połowąoliwy. Ułóż na blasze. Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.W tym czasie kuskus zalej gorącym bulionem, przykryji odstaw na 15-20 minut, by kaszka spęczniała.Pomidory oraz paprykę przekrój na pół, oczyścićz pestek, a następnie pokrój w drobną kostkę. Na patelnirozgrzej resztę oliwy, podsmaż na niej pokrojonewarzywa. Zdejmij z ognia, wystudź. Groszek osącz nasitku. Upieczony filet z kurczaka pokrój na kawałeczki.Mięso wymieszaj ze spęczniałą kaszką oraz podsmażonymiwarzywami i groszkiem. Przypraw do smakusolą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje