Sałatka z kuskusem
Świetna na drugie śniadanie lub kolację!

Składniki
- 1 i 1/2 szkl. kaszki kuskus
- 1 i 1/3 szkl. bulionu warzywnego
- 1 duży filet z kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 2 średnie pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka zielonego groszku (ew. zielona fasolka)
- 3-4 łyżki oliwy
- sok wyciśnięty z jednej cytryny
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Filet opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętymprzez praskę. Posyp solą i pieprzem. Posmaruj połowąoliwy. Ułóż na blasze. Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.W tym czasie kuskus zalej gorącym bulionem, przykryji odstaw na 15-20 minut, by kaszka spęczniała.Pomidory oraz paprykę przekrój na pół, oczyścićz pestek, a następnie pokrój w drobną kostkę. Na patelnirozgrzej resztę oliwy, podsmaż na niej pokrojonewarzywa. Zdejmij z ognia, wystudź. Groszek osącz nasitku. Upieczony filet z kurczaka pokrój na kawałeczki.Mięso wymieszaj ze spęczniałą kaszką oraz podsmażonymiwarzywami i groszkiem. Przypraw do smakusolą, pieprzem i sokiem z cytryny.