Sałatka z kuskusem

Świetna na drugie śniadanie lub kolację!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Filet opłucz, osusz, natrzyj czosnkiem przeciśniętymprzez praskę. Posyp solą i pieprzem. Posmaruj połowąoliwy. Ułóż na blasze. Piecz 25-30 minut w temp. 180°C.W tym czasie kuskus zalej gorącym bulionem, przykryji odstaw na 15-20 minut, by kaszka spęczniała.Pomidory oraz paprykę przekrój na pół, oczyścićz pestek, a następnie pokrój w drobną kostkę. Na patelnirozgrzej resztę oliwy, podsmaż na niej pokrojonewarzywa. Zdejmij z ognia, wystudź. Groszek osącz nasitku. Upieczony filet z kurczaka pokrój na kawałeczki.Mięso wymieszaj ze spęczniałą kaszką oraz podsmażonymiwarzywami i groszkiem. Przypraw do smakusolą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas