Sałatka z łososiem i winogronami
Lekka i smaczna

Składniki
- opakowanie mieszanki sałat
- 20 dag świeżego łososia w kawałku
- kiść czerwonych winogron
- kilka gałązek świeżego tymianku
- olej do smażenia
- kilka łyżek oliwy ziołowej
- cytryna
- sól grubo mielony pieprz
Sposób przygotowania
1. Łososia opłucz, osusz, pokrój na kilka mniejszych kawałków. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Smaż z obu stron na gorącym oleju. Osącz na talerzu. Gdy wystygnie, pokrój w kostkę. Skrop odrobiną soku z cytryny, posyp solą i pieprzem. 2. Wymieszaj oliwę ziołową z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Winogrona umyj, osusz, pokrój na połówki. Sałaty opłucz, osusz. Do dużej miski wsyp porwaną na drobne kawałki sałatę, winogrona, kawałki łososia. 3. Sałatkę polej sosem, podawaj z chrupiącymi grzankami z serem.