Sałatka z melonem i truskawkami

Idealne propozycja na letni lunch

Sałatka z truskawkami
Sałatka z truskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Umyte i osuszone liście sa- łaty porwij. Kalarepkę umyj, obierz, pokrój. Melona obierz i pokrój. Możesz wycinać z niego kulki łyżeczką do lodów. 

2. Z umytych truskawek usuń szypułki, pokrój je na połówki lub ćwiartki. Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, świeżą bazylię drobno posiekaj, dodaj oliwę, sok z cytryny, miód i musztardę, dokładnie wymieszaj. Do dużej miski przełóż sałatę, kalarepkę, melona i truskawki. Posyp kiełkami. Całość zalej sosem i dokładnie wymieszaj. 

3. Sałatkę możesz przygotować kilka godzin wcześniej i schłodzić w lodówce.

Przepis na wyborną sałatkę z makaronemInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas