Reklama

Reklama

Sałatka z soczewicy

Soczewica obniża ciśnienie krwi

Składniki

  • 200 g nasion soczewicy zielonej albo czarnej
  • 1 opakowanie świeżej rukoli
  • 2 świeże brzoskwinie lub 4-6 moreli
  • 1 dymka
  • 1 podwójna kurza pierś (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

Soczewicę dokładnie wypłucz i namocz przed gotowaniem: brązową 3-6 godzin, zieloną ok. 1 godziny. Po namoczeniu wrzuć ją do osolonego wrzątku - wody powinno być dwa razy więcej niż nasion. Ugotowaną soczewicę wymieszaj z pokrojonymi  w cząstki brzoskwiniami (morelami), poszatkowaną dymką  i rukolą. Możesz także dodać ugotowane mięso z kurzej piersi  - przed podaniem "poszarp" je na niewielkie pasemka.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje