Reklama

Reklama

Sałatka z wątróbką

Lekka, pożywna i sycąca.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 jajka
  • dojrzałe awokado
  • 1 opakowanie mieszanki sałat

Składniki - sos

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzuć wątróbkę i smaż krótko na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Zmniejsz ogień i smaż kolejne 7 minut. Posól. 

2. Sałatę umyj, osusz i rozłóż na półmisku. Awokado obierz, pokrój w plasterki. Jajka i pomidorki pokrój na połówki. Wszystkie składniki ułóż na sałacie. Przygotuj sos: w małym słoiczku połącz oliwę, musztardę, miód i przyprawy. Wylej na sałatę. Podawaj od razu po przygotowaniu. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje