Sałatka ze szpinakiem, parmezanem, żurawiną i chrupiącymi ziarnami

Zdrowie na talerzu.

Zdrowa i pyszna sałatka ze szpinakiem
Zdrowa i pyszna sałatka ze szpinakiemmateriały prasowe

Składniki:

  • Szpinak „baby” 1

opakowanie

  • Ser parmezan 150 g
  • Chrupiąca sałatka

  • np. Bakalland 100 g

  • Żurawina suszona np. Bakalland

  • 100 g

  • Sól i pieprz
  • Sok z żurawiny 1

  • łyżka

  • Ocet balsamiczny 1 łyżka
  • Ocet winny 1 łyżka
  • Sos sweet chilli 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Przygotowanie:

    1. Szpinak myjemy, parmezan delikatnie kruszymy na kawałki. Dodajemy suszoną żurawinę. Przygotowujemy w osobnej miseczce sos i po kolei mieszamy: oliwę z oliwek, sól, pieprz, ocet winny, sok z żurawiny, sos sweet chilli i ocet balsamiczny.

    2. Szpinak polewamy sosem, posypujemy Chrupiącą sałatką i delikatnie mieszamy. Możemy serwować z grzankami z żytniego pieczywa.

    materiały prasowe
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Dołącz do nas