Zdrowie na talerzu.
- Szpinak „baby” 1 opakowanie
- Ser parmezan 150 g
- Chrupiąca sałatka np. Bakalland 100 g
- Żurawina suszona np. Bakalland 100 g
- Sól i pieprz
- Sok z żurawiny 1 łyżka
- Ocet balsamiczny 1 łyżka
- Ocet winny 1 łyżka
- Sos sweet chilli 1 łyżka
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
1. Szpinak myjemy, parmezan delikatnie kruszymy na kawałki. Dodajemy suszoną żurawinę. Przygotowujemy w osobnej miseczce sos i po kolei mieszamy: oliwę z oliwek, sól, pieprz, ocet winny, sok z żurawiny, sos sweet chilli i ocet balsamiczny.
2. Szpinak polewamy sosem, posypujemy Chrupiącą sałatką i delikatnie mieszamy. Możemy serwować z grzankami z żytniego pieczywa.