Sałatki na ciepło

Sałatka z brokułem
Sałatka z brokułem123RF/PICSEL

Ryżowa z brokułami

Składniki

  • 2 brokuły
  • 1 szkl. mieszanki ryżu białego i brązowego
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 20 dag migdałów (ze skórką)
  • 1 cytryna
  • 5 gałązek natki
  • 4 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na sałatkę szopską z fetąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Sałatka z buraczkami
Sałatka z buraczkami123RF/PICSEL

Buraczkowa z gruszkami

Składniki

  • 4 małe buraki
  • 2 duże gruszki
  • 1 op. mieszanki różnych sałat
  • 1/2 szkl. orzechów włoskich
  • 20 dag sera pleśniowego
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • po 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • musztardy i oleju z orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

Buraczki zasmażane - obiadowy smak dzieciństwaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Klopsy z warzywami
Klopsy z warzywami123RF/PICSEL

Jarzynka z klopsikami

Składniki

  • 60 dag ziemniaków
  • 2 papryki
  • po 1 puszcze groszku i kukurydzy
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • po 2 łyżki posiekanej natki i bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, kumin
  • słodka papryka w proszku
  • olej
6 porcji

Sposób przygotowania

4 sposoby na sos do sałatkiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?