Reklama

Reklama

Sandacz w limonkowej marynacie

Delikatna ryba

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4-6 osób

Składniki

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 4 liście limonki kaffir
  • 3 łyżki soku z limonki lub cytryny
  • sól, pieprz, roszponka i rzodkiewki do dekoracji

Sposób przygotowania

Filety umyj i osusz. Przypraw solą i pieprzem. Mleko kokosowe połącz z sokiem z cytryny, odrobiną soli i liśćmi limonki, zalej filety i marynuj je przez kilka godzin. Przełóż rybę na suchą patelnię wyłożoną pergaminem (skórą do dołu) i smaż ok. 5 minut z każdej strony. Marynatę wlej do rondelka, zredukuj płyn, dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Udekoruj listkami roszponki i plasterkami rzodkiewki. Rybę możesz też podawać z kleksem purée z zielonego groszku lub pieczonej dyni.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje