Schab pieczony w mleku

Takie schabu jeszcze nie przyrządzałaś. Upiecz go w mleku, a mięso będzie delikatne jak nigdy wcześniej. Każdy będzie chciał przepis!

Schab pieczony w mleku
Schab pieczony w mleku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Schab opłucz, natrzyj solą i pieprzem. Czosnek obierz, przekrój ząbki na mniejsze kawałki. W kilku miejscach zrób w schabie małe nacięcia, powtykaj czosnek.

2. Wierzch schabu natnij wzdłuż. Naszpikuj paskami boczku. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.

3. Mleko zagotuj z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zalej mięso (mleko powinno sięgać do 3/4 wysokości). Piecz 70-80 minut w temp. 180°C.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas