Schabowy inaczej

Kto z nas nie lubi schabowego? Zróbmy go, w nietypowej wersji.

Soczysty i chrupiący
Soczysty i chrupiący 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Kotlety rozbić, doprawić, obtoczyć w mące, jajku, panierce z wymieszanych orzeszków, wiórków i bułki tartej. Usmażyć na złoto na 4 łyżkach oleju z obu stron. Obrać marchewki i por, pokroić w paseczki, smażyć na reszcie oleju przez 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, dodać do warzyw, wlać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem i sosem chili, gotować kilka minut. Podawać z kotletami. 

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas