Schabowy z masłem tymiankowym

Na każdej porcji mięsa połóż kawałeczek masła
Na każdej porcji mięsa połóż kawałeczek masła123RF/PICSEL
  • 4 kotlety schabowe z kostką
  • 1/4 pęczka tymianku
  • 10 dag miękkiego masła
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • sól, pieprz
  • 20 dag soczewicy
  • 2 marchewki
  • 20 dag selera korzeniowego
  • 1/4 pora (tylko biała część)
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 100 ml bulionu warzywnego (z kostkii
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka czystej wódki
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?