Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

na masę

  • 1 kg twarożku np. kanapkowo – sernikowego Mój ulubiony
  • 4 łyżki oliwy
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 125 ml śmietanki 36 %
  • sok i skórki z dwóch limonek
  • 200g batatów
12 porcji

Składniki

  • 100 g marchwi
  • 200 g mielonych migdałów
  • 200 g masła
  • 100 g pokruszonych pistacji
  • 1 żółtko
  • szczypta soli

Składniki

na polewę

  • 150 g białej czekolady
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 100 g zmielonych pistacji
  • sok i skórka z 1 limonki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?