Sernik na zimno

Deser doskonały na upały - orzeźwiający, a zarazem słodki - akurat na tyle, ile trzeba. Co ważne - powstaje bez pieczenia i jest nieskomplikowany w przygotowaniu.

Miłośnicy serników będą usatysfakcjonowani
Miłośnicy serników będą usatysfakcjonowani123RF/PICSEL

1. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy. Tak samo postępujemy z galaretkami. Brzoskwinie z puszki kroimy.

2. Śmietankę chłodzimy. Gdy będzie już schłodzona, ubijamy ją mikserem, stopniowo dodając cukier. Miksujemy dalej, aż cukier się rozpuści.

3. Ubitą śmietanę łączymy z twarogiem i żelatyną. Mieszamy starannie, aż do połączenia składników. Gotową masę przekładamy do formy, wyrównujemy wierzch. Układamy na nim pokrojone brzoskwinie z puszki, zalewamy je galaretkami. Ciasto schłodzimy w lodówce ok. 3-4 godzin.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas