Reklama

Reklama

Sernik pieczony z brzoskwiniami

Na to ciasto sezon trwa cały rok!

Składniki:

Kruchy spód:

  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka zimnej wody
  • szczypta soli

Masa serowa:

Reklama

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 100 ml śmietany kremówki 36 proc.
  • 5 jajek
  • 1 białko
  • 200 g cukru
  • olejek waniliowy
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 brzoskwinie, obrane i pokrojone w ósemki
  • 3/4 szkl. płatków migdałowych


Przygotowanie:


Jajka roztrzep, dodaj do nich cukier, wymieszaj. Dodaj zmielony twaróg, śmietanę, olejek waniliowy i mąkę. Zmiksuj, dodaj kawałki brzoskwiń, a gotową masę wylej na podpieczony spód. Posyp płatkami migdałowymi i piecz w temp. 150 stopni C przez 1 godzinę.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje