Reklama

Reklama

Sernik z brzoskwiniami na zimno

Prosty w przygotowaniu, a bardzo smaczny!

Składniki

  • 1 opakowanie herbatników
  • 3 opakowania serka homogenizowanego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki żelatyny
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie

Sposób przygotowania

Herbatniki pokrusz, połącz z 2-3 łyżkami masła, zagnieć. Tortownicę wyłóż folią aluminiową, na spodzie rozłóż ciasteczka.

Reklama

Żelatynę mocz 15 minut w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w gorącym mleku. 

Brzoskwinie oddziel z syropu, część owoców pokrój w kostkę, cześć w ćwiartki. 

Masło, które zostało utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj porcjami serek i przestudzoną żelatynę. Dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, wymieszaj z serową masą i wyłóż na spód z herbatników. Wstaw do lodówki.

Syrop z brzoskwiń połącz z gorącą wodą, w takiej ilości aby galaretka mogła się rozpuścić, cały czas mieszaj. Galaretkę schłodź w lodówce. 

Większe kawałki brzoskwiń wyłóż na wierzch sernika, wylej tężejącą galaretkę, schłodź ciasto w lodówce.



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje