Sernik z brzoskwiniami na zimno

Prosty w przygotowaniu, a bardzo smaczny!

Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Herbatniki pokrusz, połącz z 2-3 łyżkami masła, zagnieć. Tortownicę wyłóż folią aluminiową, na spodzie rozłóż ciasteczka.

Żelatynę mocz 15 minut w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w gorącym mleku.

Brzoskwinie oddziel z syropu, część owoców pokrój w kostkę, cześć w ćwiartki.

Masło, które zostało utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj porcjami serek i przestudzoną żelatynę. Dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, wymieszaj z serową masą i wyłóż na spód z herbatników. Wstaw do lodówki.

Syrop z brzoskwiń połącz z gorącą wodą, w takiej ilości aby galaretka mogła się rozpuścić, cały czas mieszaj. Galaretkę schłodź w lodówce.

Większe kawałki brzoskwiń wyłóż na wierzch sernika, wylej tężejącą galaretkę, schłodź ciasto w lodówce.

Trzy kroki do cery idealnej
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas