Sernik ze śliwką

Sezonowe desery smakują najlepiej. Jesienią postaw na smakołyki ze śliwkami!

Sernik ze ślikwami
Sernik ze ślikwami123RF/PICSEL

Sposób przygootwania

1. Składniki na kruchy spód zagnieć, a potem włóż do lodówki na pół godziny. Wylep ciastem dno formy i piecz 20 minut w temp. 180°C. Przestudź. Zagnieć palcami kruszonkę i odłóż na bok. 

2. Śliwki odpestkuj, pokrój na ćwiartki. Masło ubij z cukrami na puszystą masę. Dodawaj po jednym żółtku, a pod koniec twaróg. Zmiksuj z budyniem. Białka ubij osobno na sztywno. Połącz z masą serową. Wylej na podpieczony spód. Na wierzchu ułóż śliwki (nacięciami do góry). Przykryj kruszonką. Piecz 45 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas