Serniki z truskawkami

Serniczek z truskawkami
Serniczek z truskawkami123RF/PICSEL

Ajerkoniakowe tartaletki

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag drobnego cukru
  • 2 żółtka
  • 1/3 łyżeczki soli

- nadzienie

  • 30 dag truskawek
  • 70 dag twarogu 3-krotnie zmielonego
  • 10 dag cukru
  • 150 ml słodkiej płynnej śmietanki
  • 4 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 150 ml ajerkoniaku
  • szczypta kurkumy
8 porcji

Sposób przygotowania

Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami123RF/PICSEL

Budyniowa rozetka

Składniki

  • 25 dag mąki pszennej lub pół na pół z orkiszową jasną
  • 12 dag drobnego cukru
  • 1 duże jajko
  • 18 dag masła
  • 12 dag masła
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
  • szczypta soli

- masa serowa

  • 40 dag truskawek
  • 25 dag półtłustego zmielonego twarogu lub serka mascarpone
  • 10 dag cukru pudru
  • 300 ml mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej
  • 1 op. bezbarwnej galaretki
8 osób

Sposób przygotowania

Ciasto z galaretką
Ciasto z galaretką123RF/PICSEL

Pianka kokosowa

Składniki

  • 15 dag ciasteczek kokosowych
  • 8 dag masła
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

- masa

  • 1 kg zmielonego twarogu
  • 10 dag masła
  • 300 ml mleczka kokosowego (gęsta część)
  • 10 dag wiórków kokosowych
  • 25 dag skondensowanego mleka słodzonego
  • 4 łyżki żelatyny

- dekoracja

  • 20 dag truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa
10 porcji

Sposób przygotowania

Sernik z polewą
Sernik z polewą123RF/PICSEL

Migdałowe pychotki

Składniki

  • 15 dag ciasteczek zbożowych
  • 7 dag zmielonych migdałów
  • 6 dag masła

- sernik

  • 1 kg zmielonego twarogu lub sera na sernik
  • 5 jajek
  • 3/4 szkl. drobnego cukru
  • 1 mały cukier migdałowy
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 4 łyżki posiekanych (obranych) migdałów
  • garść kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 20 dag deserowej czekolady
  • 50 dag truskawek

Sposób przygotowania

Sernik z polewami
Sernik z polewami123RF/PICSEL

Gotowany sernik nowojorski

Składniki

  • 80 dag mielonego twarogu
  • 15 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szkl. kwaśnej, gęstej śmietany 18%

- polewy

  • 20 dag truskawek
  • 3/4 szkl. kwaśnej gęstej śmietany 18%
  • po 1 łyżeczce mąki ziemniaczanej i żelatyny
  • po 1 łyżce cukru pudru i waniliowego
10 porcji

Sposób przygotowania

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?