Seromakowiec z kruszonką

Seromakowiec z kruszonką
Seromakowiec z kruszonką123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • szczypta soli

- masa:

  • 1 szkl. maku
  • 2 szkl. mleka
  • 1,5 kg twarogu na sernik
  • 8 jajek
  • 1,5 szkl. cukru pudru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 kostka masła
  • łyżeczka skórki startej z cytryny

- dodatkowo:

  • 1 szkl. prażonych jabłek ze słoika
10 porcji

Sposób przygotowania:

Aromatyczna posypka

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?