Reklama

Reklama

Serowe kulki

W środku mięciutkie, a na zewnątrz chrupiące. Świetne jako przekąską lub dodatek do dań.

Składniki:

  • pół kg ziemniaków
  • 10 dag żółtego sera
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki prażonej cebulki
  • słodka i ostra papryka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz, tymianek
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

Reklama

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz, ugotuj. Odcedź, przeciśnij przez praskę. Dodaj jedno jajko, starty ser, prażoną cebulkę i posiekany koperek, wyrób, przypraw do smaku (jeśli masa jest luźna, wsyp trochę mąki).

Z ciasta uformuj wałek, pokrój na kawałki. Uformuj kulki, panieruj w pozostałym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju.

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje