​Siesta

​Siesta
​Siestamateriały prasowe

Składniki

  • odrobina oleju
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 400-500 g mięsa mielonego
  • 2 łyżki demi-glace (baza sosów ciemnych)
  • 2 łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • 2-5 łyżeczek kuminu
  • 1-2 łyżeczki tymianku
  • 1-2 łyżeczki chipotle tabasco
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 100 ml krojonych pomidorów
  • 1/2 banana
  • pół słoika fasoli z sosem chili
  • 1 łyżka octu balsamicznego ciemnego
  • 100 ml wody
  • 1/2 opakowania pomidorów koktajlowych
  • 1 awokado
  • sok z 1/2 limonki
  • 1-2 jajka
  • 50-100 ml śmietany
  • szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • szczypta kolendry

Składniki

na salsę

  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 50 ml listków kolendry
  • 50 ml pomidorów koktajlowych
  • sok z jednej limonki
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • odrobina oleju

Przygotowanie:

Przepis na pierogi leniweInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?